Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Mobiltelefonen er blevet hvermandseje. Du møder ikke mange mennesker, der ikke har en mobiltelefon. Mobilen er da også praktisk af flere forskellige årsager.

For det første er det nemt at holde kontakten med venner og familie. Du har altid et kamera på dig til de særlige øjeblikke, og du kan organisere dit liv ved at skrive dine planer i den indbyggede kalender. I dag kan mobilen dog så meget mere end det.

Her i denne artikel giver vi dig tre smarte ting, som du kan bruge din mobil til – dog kun hvis du er i besiddelse af en smartphone, hvilket de fleste er i dag.

Streaming af tv

Danskerne er glade for at se tv, film og serier, og de fleste bruger deres tv-boks eller computer til dette. Du kan også streame via din mobiltelefon ved hjælp af de apps, som blandt andet Netflix, DR og HBO har udviklet.

På den måde kan du nemt tage din yndlingsserie, -program eller -film med på farten. Dog er det de færreste, der gider at streame tv på den lille skærm, som mobilen kan tilbyde, når de er hjemme. En løsning på dette er en Chromecast.

På den måde skal du ikke finde HDMI-kablet eller computeren frem. Det eneste du skal gøre, er at sætte Chromecasten i tv’et, tilslutte den til dit wi-fi og sørge for, at din mobil er på samme wi-fi og herefter streame din serie, film eller program fra mobilen op på dit tv.

Gør dig selv en tjeneste og sørg for at have en god router. Så kommer det hele til at køre meget bedre. Find frem til den router, der passer dig bedst her.

Hold øje med din skærmtid

I dag er der kommet et større fokus på, at man ikke skal bruge så meget tid på sin mobil, men i stedet bruge sin tid væk fra skærmen. Med den nyeste opdatering til iPhone har Apple indbygget en funktion, der kan holde øje med den skærmtid, der bliver brugt på mobilen.

Det er samtidig muligt at sætte begrænsninger for den tid, man bruger på apps. Foruden det findes der en lang række apps, der har cirka de samme funktioner og kan hentes til Apple og Android. Blandt andet kan du benytte den app, der hedder Moments.

Din sundhedsven

Med din mobil kan du også få en makker, der hjælper dig med at tabe dig og styrke din sundhed. Der findes i dag et utal af apps, der kan hjælpe dig med disse ting.

MyFitnessPal er en app, hvor du kan gå ind og tracke alle dine måltider og på den måde holde øje med, hvor mange kalorier du spiser i løbet af en dag. Samtidig kan du også tracke, hvor meget motion du dyrker.

Endomondo er en motions-app, der hjælper dig med at holde styr på dine fremskridt. Med disse apps behøver du ikke en personlig træner, da mobilen klarer mange af tingene for dig.