Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er ikke let at lære et nyt sprog, men der findes mange måder, der er lettere end andre. Din mobiltelefon er den bedste partner, når du skal lære et nyt sprog. Her får du vores bud på de bedste sprog-apps.

Duolingo

Uanset, om du skal lære dansk eller et andet sprog, så er Duolingo den bedste app til formålet. App’en fungerer som et spil, hvor du skal gennemføre forskellige test. Gennemfører du ikke, mister du et point. Gennemfører du, får du et point. Det er en fantastisk effektiv måde at lære et nyt spil på, og samtidig er det sjovt, så du hele tiden bevarer din motivation.

MosaLingua

Denne app er begrænset til tysk, italiensk, fransk, spansk, brasiliensk, portugisisk og engelsk. Den tager udgangspunkt i de gentagelser, hjernen skal bruge, før du husker et ord eller en sætning på lang tid.

Du bruger vendekort, og appen sender dig beskeder, når det er på tide at repeterer, så du har mulighed for at huske ordene. Herudover er består en stor del af læringsprocessen i, at du selv skal bedømme, hvor godt du kender ord og sætninger.

App’en er rigtig god – især hvis du har haft et af de førnævnte sprog i skolen, og derfor blot skal have genopfrisket det. Den koster omkring 35 kr., og den kan helt sikkert betales.

RosettaStone

RosettaStone er en sprog-app, der er nyttig, hvis du gerne vil lære et sprog på samme måde, som du gjorde det som barn. Den er anderledes end de andre sprog-apps, fordi den ikke har nogle engelske oversættelser. I de første lektioner får du oplæst en sætning, og så gælder det om, at du skal trykke på det billede, der matcher sætningen. I starten er det svært, men du tvinges til at bruge din intuition, og faktisk fungerer det rigtig godt – men det kræver lang tid, før du bliver god.