Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der bliver ikke født som mange børn i Danmark, som der gjorde tidligere. Samtidig er der flere og flere der kæmper med fertilitetsproblemer. Blandt de lidt mere 60.000 børn der fødes om året i Danmark, er godt hver tiende kommet til ved hjælp af fertilitetsbehandling, hvilket naturligvs er en udvikling, der er foruroligende.

En af grundene til at mange kvinder kommer i fertilitetsbehandling skyldes også, at der er mange der vælger at få børn i en væsentlig ældre alder. Der er mange, der ønsker at have styr på karriere og lignende inden der kommer børn. Vi bliver generelt også ældre, og derfor giver det på mange måder også mening, at mange ønsker at vente lidt længere end tidligere, men det kan altså også give problemer i forhold til fertiliteten. Hvis man mistænker fertilitetsproblemer, er det en god ide at søge lægehjælp hurtigt, så man kan komme i behandling, hvis det er nødvendigt.

Der findes dog også flere ting, man selv kan gøre for at øge chancen for at blive gravid og en af de ting skal findes i moderne teknologi.

Det kan man selv gøre

Hvis i hører til dem der har ventet nogle år med at få børn, og nu er udfordret i forhold til fertiliteten, er der dog ikke nødvendigvis nogen grund til at gå i panik. Der er nemlig mange ting man kan gøre, for at øge chancen for at blive gravid, og vores smartphones kan spille en vigtig rolle her.

Der skal som bekendt en ægløsning til for at der kan komme en graviditet. Man kan naturligvis købe ægløsningstest og teste, hvornår det er tid. Der findes dog også lidt lettere løsninger i form af apps som eksempelvis den danske Clue og den amerikanske Glow, der begge holder øje med menstruationer og ægløsning.

Selvom det ikke altid er det mest romantiske, så kan der nogen gange skulle lidt mere planlægning til, og her kan vores smartphones kan komme os til hjælp. Hvis man har samleje på præcis de rigtige tidspunkter, er der naturligvis en langt større sandsynlighed for at miraklet indtræffer.