Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Har du er et hus, som du gerne vil have solgt? Eller måske er det en ejerlejlighed, som du gerne vil af med igen? Uanset hvad er det en god idé at læse med her. I denne artikel kan du få nogle gode råd til, hvilke ting du skal overveje når du hyrer en ejendomsmægler. Læs med her hvis det har interesse for dig. Det vil kun tage et par minutter at læse denne artikel.

Hvor er huset?

Hvor ligger det hus, som du gerne vil sælge? Det har meget stor indflydelse på, hvilken ejendomsmægler du skal ansætte. Hvis du for eksempel skal sælge din bolig i Albertslund, så skal du have fat i en ejendomsmægler Albertslund. Omvendt skal du naturligvis have fat i en ejendomsmægler Brøndby, hvis din bolig ligger i Brøndby.

Det giver ikke meget mening at hyre en ejendomsmægler, som ligger langt væk fra der hvor boligen er. Når du hyrer en ejendomsmægler der ligger meget tæt på, så har denne person også meget mere forstand på det lokale marked. Denne kan bedre finder frem til nogle, der gerne vil købe dit hus fra dig.

Læs og leve op til kontrakten

Det er også meget vigtigt at sørge for, at du nøje læser og lever op til den kontrakt, du underskriver sammen med ejendomsmægleren. Det er meget vigtigt at du gør dette, fordi at du ellers ville få en ret stor bøde.

Når du hyrer en ejendomsmægler, så underskriver i begge en kontrakt der udlægger hvilke arbejdsopgaver i har hver især. Som ejer af huset er du for eksempel ansvarlig for at holde det i stand og sørge for at det er klar til overtagelse, når det bliver solgt til en anden. Hvis du ikke holder huset ved lige i mellemtiden, så kan det hurtigt gå hen og blive ret dyrt i forskellige bøder for dig, fordi du ikke har levet op til kontrakten mellem dig og din ejendomsmægler.