Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

De fleste ser det at blive gravid som det mest naturlige i verden. Der er mange, der går og venter på det rigtige tidspunkt i livet, på at sætte nyt liv i verden. Det kan derfor også være utrolig frusterende at finde ud af, at det måske slet ikke er så let at blive gravid, som man gik og troede. Nogle par ender med at prøve i mange år før det lykkedes. Selvom det er sjovt at prøve i det første stykke tid, kan det hurtigt bliver afløst af modløshed over den manglende succes.

Problem for hver fjerde

Undersøgelser viser, at fertilitetsproblemer er noget der rammer mellem 16 og 26% af alle par, der prøvet at bliv gravide der oplever problemer. Det er både kvinder og mænd, der har problemer med det. Nogen gange kan det løses med medicin og den rette planlægning, omlægning af kost osv. Andre gange skal der decideret fertilitetsbehandling til og antallet af par der får dette har været stigende. Det skyldes eksempelvis, at der er mange der går og venter på det rigtige tidspunkt, og nogle gange er denne venten for længe. Chancen for at blive gravid, daler nemlig allerede fra 20 års alderen for kvinder. Jo længere man venter, jo sværere bliver det med andre ord.

Man kommer langt med planlægning

Hvis det ikke lige lykkedes med det samme, er det første man kan ty til at planlægge sig bedre ud af det. Ægløsningstest kan i nogle tilfælde var det, der gør udsalget. Der er lavet flere undersøgelser der viser, at mange kvinder ikke helt er klar over, hvornår de er mest frugtbare og derfor ikke vælger de rigtige tidspunkter.

Udover ægløsningstest findes der også elektroniske hjælpemidler i form af diverse apps, der hjælper med at holde styr på cyklusser og tidspunkter, hvor sandsynligheden for graviditet er størst. En af dem hedder Glow, og den kan du læse mere om her. App’en hjælper med at vise hvornår chancen er allerstørst, hvilket gør det langt mere sandsynligt at opnå graviditet.