3d print service

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Hvis du driver en virksomhed, der anvender maskiner, er det vigtigt, at du altid har de rette komponenter til maskinerne. Det er ganske enkelt forudsætningen for, at maskinerne kan fungere optimalt. Ofte vil komponenterne skulle udskiftes fra tid til anden. Her kan du som virksomhedsejer drage fordel af additive manufacturing.

Additive Manufacturing er en produktionsmetode, hvor du har mulighed for at få fremstillet flere komplekse komponenter. Metoden kan fremstille disse komponenter ved at anvende en digital fil samt lag-på-lag-teknikker. Med andre ord kan du altså få fremstillet netop den komponent, som du måtte mangle til din maskine.

Komponenter til alle brancher

Med Additive Manufacturing har du mulighed for at få skræddersyet netop den komponent, som du står og mangler. Derfor vinder metoden også større og større indpas på det danske marked. Her er den et kærkomment alternativ til den traditionelle produktionsmetode, som ofte ikke har mulighed for at producere lige så specialiserede komponenter.

Derfor er metoden også særligt velegnet til dig, der måtte have en specialproduktion med mere specialiserede maskiner.

Sådan fungerer Additive Manufacturing

Additive Manufacturing, også kaldet AM-teknologien, benytter sig af 3D-printere. Det er derfor, at metoden har mulighed for at udvikle så specialiserede komponenter. 3D-printere har eksistereret siden 1980’erne. Det var dog først i løbet af 1990’erne, at printerne blev så veludviklet, at de også kunne anvendes i erhvervsmæssige sammenhænge.

Herefter har udviklingen taget fart, og derfor kan du som virksomhedsejer anvende AM-metoden til følgende:

  • 3D-printning
  • 3D-prototyper
  • 3D-produktion

Oprindeligt blev metoden primært anvendt til at udvikle prototyper. I dag er prototypeudviklingen dog gledet mere i baggrunden. I stedet er udviklingen af en reel 3D-produktion mere fremtrædende i dag. Blandt andet i forbindelse med produktionen af essentielle komponenter til avancerede maskiner. Eller til produktionen af komponenter, der bliver en del af slutbrugerens enhed.

Disse produkter kan du fremstille ved hjælp af Additive Manufacturing

Når det kommer til AM-teknologien, er det din fantasi, der sætter grænserne. Blandt andet kan du fremstille følgende:

  • Kunst
  • Emballage
  • Tekniske emner
  • Proteser
  • Værktøjer
  • Reservedele

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit produkt kan skabes ved hjælp af Additive Manufacturing, kan du med fordel kontakte en virksomhed, der anvender metoden. De vil kunne vejlede dig om dit specifikke produkt og dine muligheder. Du kan få vejledningen ved at klikke på følgende link: https://damvig.dk/additiv-manufacturing/

Fordelene ved Additive Manufacturing

Når du vælger Additive Manufacturing som produktionsmetode, opnår du en lang række fordele. For det første kan du anvende 3D-print til alle trinene i din produktion. Med metoden kan du både skabe en prototype, ligesom du også kan have en reel produktion af produktet.

Derfor er det også en lav time to market. Det vil sige, at der ikke er langt fra designet af din prototype til skabelsen af en produktion. Som bonus er produktion ved hjælp af Additive Manufacturing ofte i den billigere ende.

Miljømæssigt er Additive Manufacturing og så en stor fordel. Metoden efterlader et minimalt spild af overskydende materiale. Det er til stor fordel for miljøet – men også din virksomheds økonomi.