Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det føles ikke som særligt mange år siden, hvor børns største ønske var pokemon kort og en legetøjs el – biler til børn, og selvom de stadig vil blive glade for sådanne gaver, så er det jo ikke dem som trækker mest. I dag er det ikke kun voksne og unge mennesker som sidder med næsen klistret ned i deres tablet eller smartphone, men børn helt ned til børnehavealderen kan sidde og spille og se videoer på youtube. I nogen tilfælde er de gået så vidt, at små børn som endnu ikke kan tale sidder og trykker i bøger og på vinduer, for at se om de fungerer som en ipad.

Springer forældre over hvor gærdet er lavest?

Men er det forældrenes skyld eller er det bare den naturlige udvikling i børnenes leg? Den gang hvor smartphonen og tabletten endnu ikke havde gjort sit indtog i samfundet, var forældrene langt mere inkluderede i børnenes leg. Selvom de fleste forældre heldigvis stadigvæk bruger meget tid med deres små børn, så er børnene blevet efterladt mere til sig selv med telefonen og tabletten. Denne udvikling startede dog ikke med telefonen og tabletten, men det er blot en udvikling af hvad der startede med videospil og fjernsyn, men en telefon og tablet kan de helt små børn dog nemmere finde rundt i selv.

Positiv effekt

Selvom det er svært at vende sig til for de lidt ældre generationer, så er det dog ikke kun negativt, at de mindre børn navigerer rundt på smartphones og tablets, de små børn lærer nemlig utroligt meget af disse gadgets. Flere af de apps og hjemmesider som de små bruger på smartphones og tablets er på engelsk, hvilket gør, at de mindre børn helt naturligt vil blive bedre til engelsk. Dette har appudviklere og andre opdaget, hvilket har resulteret i, at der er udviklet flere apps som kan hjælpe børnene med at lære, disse apps bliver sågar brugt i skolen.