Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Ønsker du at udskifte de traditionelle persienner med persienner, der kan styres direkte fra mobilen, så skal du ikke vente meget længere. Det skyldes, at der allerede er persienner, der kan styres fra mobilen på markedet. Og det er ikke et hvilket som helst firma, der har udviklet dem. Se mere her.

Dansk firma står bag

Art Andersen er et dansk firma. De har videreudviklet de klassiske persienner, så de nu kan programmeres og styres direkte fra mobilen. De kalder deres nye opfindelse for Copenhagen Blinds, og de har til formål at tage kampen op imod de traditionelle persienner. Grundet den bæresnor, der er i persiennerne, kan lamellerne ikke komme til at stå lodret, hvorfor der vil kunne komme lys ind, også selvom de er lukkede. Persiennerne er samtidig ikke lette at rengøre, så de bliver ordentligt rene.

Copenhagen Blinds har ingen bæresnor, og al vægten bliver båret af stigesnorene. Det betyder, at de har afgørende fordele. Lamellerne kan derfor stå næsten lodret, hvilket medvirker, at de kan lukke næsten helt af for sollyset. Faktisk kan de anvende i stedet for mørklægningsgardiner. Der er ingen huller i midten. Samtidig kan lamellerne tages ud én ad gangen, og så kan de rengøres, hvilket er smart, hvis man går op i, at der er sollys i hjemmet.

Persiennerne har indbygget batteri

Det er smart, at persiennerne kan lukkes helt. Det er dog endnu mere smart, at der er et indbygget batteri og en motor i, så de selv kan trække for. Det er smart, for motoren taler sammen med din mobiltelefon, hvilket betyder, at du kan styre den direkte fra en app. Det betyder også, at du kan bruge den, når du eksempelvis er på ferie. På den måde vil du også kunne holde eventuelle indbrudstyve ude, hvis du ikke er hjemme.

Det vides endnu ikke, hvorvidt persiennerne kommer som plisségardiner.