Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Ens smartphone har rummer langt flere muligheder, end vi gør brug af. De fleste af os ved naturligvis godt, at der er en grund til at det hedder en smartphone, nemlig fordi den kan en masse ting, men det er de færreste af os, der gør brug af specielt mange af de smarte funktioner.

For rigtig mange begrænser brugen af smartphone sig groft sagt til brugen af sociale medier som Facebook, Instagram, Snapchat og lignenden og så lige til at skrive beskeder, ringe, surfe, tjekke netbank og måske spille lidt wordfued. Men hvis man ellers har de rette apps og ekstra udstyr, så kan mobilen så meget mere end det.

Kender du eksempelvis OBD-scanneren fra det danske firma MobilScan, der blev lanceret for et par år siden. Med den kan man tjekke bilens helbred, ved at man via et lille stik får adgang til bilens OBD – On-Board Diagnostics, bilens computersystem.

Her kan man så se om der er ting man skal være opmærksom på, eksempelvis om der er nogen fejlmeldinger, eller om det er tid til at skifte motorolie og lignende. Det er alle de advarselslamper der kan begynde at blinke, men med app’en her, kan du få en status lidt hurtigere, og samtidig kan du få en beskrivelse af problemet.

God til ferien

Det kan eksempelvis være en god ide at have denne scanner med på ferie, hvis man har haft nogle problemer med sin bil, eller man bare godt kan lide at være på den sikre side, når det kommer til kørsel.

Er der nogen advarselslamper der begynder at blinke, eller synes man at bilen opfører sig mærkeligt, kan man lave et scan af bilen. Her får man så også at vide, om det er noget man kan køre videre med uden de store problemer, eller man skal opsøge det nærmeste værksted, hvilket er en sikkerhed, som mange uden tvivl sætter pris på.