Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Du har uden tvivl skulle købe en smartphone på et tidspunkt, hvor du har sat efter den laveste pris, og hvis du er lige som så mange andre, så har du måske også haft lidt svært ved at gennemskue hvad den reelle pris er, hvis du har skulle købe den med et abonnement.

Køber man telefonen uden abonnement, er der ikke så meget at være i tvivl om, da der er en pris, og det er så den pris man betaler for den. Køber man den inklusiv et abonnement er det straks en helt anden snak, og det kan hurtigt blive uoverskueligt.

For det første er der naturligvis prisen på telefonen, hvor der typisk er et tilskud fra teleselskaberne, hvilket varierer fra selskab til selskab og abonnement til abonnement. Derudover skal du regne på hvad abonnementet koster om måneden og i hele perioden, koster det noget at betale regningen, er det gebyr for udsendelse af regning, er der oprettelsesgebyr, er der forsendelsesgebyr eller andre udgifter.

Det kan med andre ord være særdeles besværligt at finde den præcise pris og dermed finde ud af, hvor det er billigst at købe den.

Jeg anbefaler, at du sammenligner og vælger telefoner ud fra mindsteprisen. På den måde undgår du farligt forlokkende købspriser, som kan ende med at koste dig dyrt – Du gør som hovedregel altid dit bedste køb ved, at købe telefoner med en mobilpakke, der passer til dit faktiske mobilforbrug.” Udtaler Nicolas Frederiksen fra TelePrisTjek der sammenligner priser på telefoner.

Der er rigtig mange, der har et abonnement, hvor de betaler for langt mere end de egentlig bruger. Hvis du ikke har nogen binding, kan det derfor også være en god ide lige at tjekke om man rent faktisk bruger de gigabyte data man betaler for og bruger de minutter, der er med i ens abonnement.