Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er vigtigt med et godt indeklima i dit hjem, da det modsatte kan gå udover din sundhed og i værste tilfælde gøre oftere dig syg. Hvis indeklimaet i din bolig ikke er det bedste, er der heldigvis flere ting, du kan gøre ved det.

Sikr din bolig mod radon

Radon findes i alle boliger og er en radioaktiv og kræftfremkaldende gasart, der kan være farlig for helbredet. Du kan nedbringe niveauet af radon i dit hjem ved at lufte ud ofte. Dog vil det mest ideelle være at investere i radonsikring, som består af et mekanisk ventilationssystem. Med sådan et system slipper du for at gå og åbne vinduer hele tiden. Desuden vil sådan et anlæg også kunne spare dig for nogle penge på din varmeregning, da den genbruger op til 85% af den varme, der kommer ud til at opvarme den luft, der kommer ind.

Hvis du har allergi for pollen, vil det også kunne hjælpe til med et ventilationssystem. Det kan nemlig bruges til at reducere mængden af pollen i luften. Generelt hjælper det til at rense luften for alt det, der kan skabe dårligt indeklima.

Undgå et for højt fugtniveau

Hvis der er for fugtigt i dit hjem, kan det være skadende for både dig, din bolig og alle dine møbler. I værste tilfælde kan fugt nemlig udvikle sig til skimmelsvamp, hvilket skal tages alvorligt. Hvis du har opdaget skimmelsvamp i dit hjem, er det vigtigt at få nogle professionelle til at hjælpe med at bekæmpe problemet. Hvis du gerne vil undgå at komme helt derud, skal du sørge for hele tiden at holde fugten på et almindeligt niveau. Du skal f.eks. sørge for at lufte ud, når du har været i bad eller laver mad. Desuden skal du prøve så vidt muligt at tørre tøj udendørs i stedet for indendørs.