Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Tablets & iPads har taget verdenen med storm i de seneste par år og de bliver kun mere populære, jo mere tid der går. Steen Jørgensen på Mobil.nu skriver; ”Hvilken tablet eller iPad bør du vælge? Du kan tjekke mine test og anmeldelser. Tablets og nogen grad også iPads har haft det svært de seneste år, men fra 2020 og frem, vil de garanteret tage markedsandele fra traditionelle bærbare computere”.

Er det overhovedet stadig nødvendigt at købe sig en computer eller kan man nøjes med en god tablet i stedet for?

Læs med her og få et indblik i om du skal købe tablet eller pc.

Det gode ved tablets

Der er en grund til at tablets er blevet så populær indenfor de sidste par år. En tablet er nemlig meget nem at finde ud af, da den på mange områder minder meget om vores smartphones. De kører ofte på samme system – eller de kører i hvert fald på system som minder meget om hinanden.

Derfor kan tablets også være meget brugervenlige at benytte sig af for de mennesker, som ikke har så specielt meget erfaring med teknologi. Det er netop grunden til at der også er et stigende antal af ældre som anskaffer sig en tablet frem for en computer. Tabletten repræsenterer simpelthen et mere simpelt system at sætte sig ind i og det virker på mange områder mere intuitivt gennem dets kløgtige design.

En tablet er ofte også meget lettere at bære rundt på og den er dermed nemmere at fragte rundt omkring i verden, når man bevæger sig rundt i den. Hvis man gerne vil bringe sin tablet med sig på for eksempel køreturen, når man tager afsted med familien på ferie, så kan det nemt lade sig gøre.

Det gode ved computeren

En computer kan dog stadigvæk en hel del som en tablet ikke kan. Selvom den ofte er noget større og på mange områder ikke lige så brugervenlig som en almindelig tablet, så er der også en grund til dette; en computer kan meget mere end en tablet kan.

Et stigende antal af mennesker tilbringer masser af tid foran deres computer. På computeren laver de både deres arbejde og de bliver underholdt at de forskellige streamingtjenester, gratis videoer og lignende, som de kan finde frem til på nettet. Det er også nemmere at koble flere ting til en PC, som fx printer, scanner eller smarte ICOA aktive højtalere, for dem som måske skal bruge computeren til musikarbejde.

Langt de fleste studerende benytter for eksempel også en computer til blandt andet at tage noter i timen eller til at skrive deres opgaver på (samt aflevere disse opgaver). Det er på den måde ofte nødvendigt at have en rigtig god computer – fremfor blot en almindelig tablet.

Med en computer har man mulighed for at lave mange flere ting end man kan med en tablet. Det er dog ikke alle mennesker, som har brug for at kunne alle disse ekstra ting – som for eksempel ældre mennesker der i forvejen har svært ved det elektroniske. Og for sådanne mennesker kan en tablet være lige så fin – hvis ikke bedre – at benytte sig af.