Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der findes en lang række af apps, som du kan bruge til at teste dine øjne. Du kan teste for stort set alle lidelser, uanset om du mistænker, at du er nærsynet, langsynet eller farveblin. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal til optiker eller ej, kan du derfor med fordel anvende en app til at teste dig selv for nedsat syn – direkte fra din mobil hjemme i sofaen.

Pas godt på dine øjne

Det er vigtigt, at du passer godt på dit syn, da det er blandt de vigtigste anser, vi har. Samtidig har synet en stor indflydelse på, hvordan vi opfatter verden omkring os. Herunder følger 3 bud på apps, du kan anvende til at teste dit syn. Hvis du er i tvivl, er det altid en god idé at besøge en optiker. Du finder en oversigt over optikere i Danmark her.

Eye Test

Eye Test er en smart app, som har fået gode anmeldelser på Google Play. Du kan bruge app’en til at teste for både nærsyn og langsyn, grå stær farveforstyrrelse, AMD og tørre øjne. Det er en god idé at teste dine øjne, uanset om du er i tvivl eller ej.

Colour Blind Test

King Brain Inc. er en virksomhed, som laver apps. De har lanceret en app, der kan teste, hvorvidt du er farveblind eller ej. Der findes forskellige apps, som anvendes, men denne er blandt de absolut bedste på markedet – og så kan de bruges til test af børn også.

Smart Optometry

Denne app anvendes af professionelle øjenlæger, og den byder på intet mindre end 16 øvelser, som er både simple og præcise. De findes på 11 sprog, men dog ikke dansk på nuværende tidspunkt. Du kan dog få den på norsk, hvis du føler, at det er for meget med engelsk, da der nogle gang er fagtermer i den.