Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er efterhånden blot få grænser, der bestemmer, hvornår den teknologiske verden begynder og slutter. Den har således stor indflydelse på alle aspekter af vores hverdag, lige fra reguleringen af vores naturlige rytmer til underholdning og arbejde. Sætter du dig og tænker over det, vil du hurtigt opdage, at teknologi – på godt og på ondt – er inden for næsten alle aspekter af vores dagligdag. Ønsker du at lære mere om alle de steder, teknologi kan have indflydelse på dit liv, finder du nogle af disse fremhævet her.

Disse steder påvirker teknologi også dit liv

Normalt, når vi tænker på emner omhandlende tech, tænker vi ofte på de åbenlyse: Vi arbejder fra vores computere og indtager underholdning ved at streame fra diverse enheder. Faktisk har teknologi dog en stor indflydelse i langt flere områder end blot de åbenlyse. Tag for eksempel et kig på følgende liste:

  • Når du sætter rammerne om hele din dagligdag, foregår dette for mange via teknologier til at sørge for, at vi forbliver på rette spor – for eksempel ved at stå op i tide om morgenen og at huske vores aftaler i løbet af dagen.

  • Teknologi inden for sexlegetøj, for eksempel med diverse påfund såsom vibrerende dildoer eller andre nydelsesfremkaldende teknologier. Selvom sex klassisk er karakteriseret som noget af det mest basale og naturlige, er der altså også her for mange mulighed for at undersøge forholdet imellem biologi og teknologi via innovationer inden for legetøj.

  • Især inden for viden og læring er teknologi helt essentiel, og i høj grad definerende for det informationssamfund, vi lever i. Forestil dig eksempelvis, hvor begrænset fælles viden ville være uden.

Teknologi er per definition hverken godt eller dårligt

Hvordan teknologi placerer sig på en skala fra godt til dårligt afhænger helt af dit forhold til det. Her handler det ofte om det enkelte individs selvindsigt og præferencer imellem teknologi og menneske.